Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ

Ένα απο τα αγαπημένα μου κέικ.
ΥΛΙΚΑ
250 gr. Μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
1 μεγάλο μήλο τριμμένο
5 κουτ. σούπας κονιάκ
Μισή κούπα γάλα
Από μισό κουταλάκι κανέλα, γαρύφαλλο σκόνη , μπέϊκιν πάουντερ


Για το άσπρο γλάσο
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη σε 3 κουταλιές της σούπας νερό ζεστό.
Ρίχνουμε τμηματικά την άχνη στο νερό και ανακατεύουμε . Ό σο περισσότερο νερό ρίξουμε τόσο πιο ρευστό θα είναι το γλάσο μας.


Για το σοκολατένιο γλάσο
200 gr. Κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρι με 1/3 της κούπας γάλα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με την μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα , το τριμμένο καρότο , το μήλο και το κονιάκ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο , το μπέικιν και σιγά σιγά
Ρίχνουμε το αλεύρι παράλληλα με το γάλα. Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180c για 50-55 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: