Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ

1ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ 
1/2 ΚΙΛΟ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
1 ΑΥΓΟ 
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
1/2 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ 

 ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 
2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΟΥ 
3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 
2 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΧΥΜΟ  ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΧΡΩΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και μετά το αυγό ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο μείγμα (αυτό να το κάνετε γρήγορα γιατί θα αφρίσει σαν σαμπάνια και θα αρχίσει να βγαίνει από το ποτήρι)  ρίχνουμε και το ξύσμα.Βάζουμε τις βανίλιες και το μπέϊκιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά . Ζυμώνουμε πολύ καλά .Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο  αλεύρι για να γίνει μια καλή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια . Πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας τα ψήνουμε στους 180 c για 20 λεπτά περίπου . 
Όταν κρυώσουν ετοιμάζουμε την επικάλυψη .Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ανακατεύουμε καλά .Τη χωρίζουμε και χρωματίζουμε με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής .Καλύπτουμε τα μπισκοτάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν . 
Όταν στέγνωσαν καλά εγώ τα τύλιξα σε διάφανο περιτυλίγμα   ένα ένα για να τα πάρουν μαζί τους οι επισκέπτες αφού ακόμα διανύουμε περίοδο νηστείας. 


ΚΑΛΗ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ .


  



Δεν υπάρχουν σχόλια: